About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

joi, 10 iunie 2010

Cum sa Construiesti un Generator Alimentat cu Energie Solara

Folosind piese de pe internet si din magazinele de specialitate, puteti construi un mic generator alimentat cu energie solara. Trebuie sa precizez ca suma necesara construirii acestuia nu depaseste 300$. Acesta este ideal pentru caderile de curent si pentru a alimenta o sumedenie de aparate cum ar fi: calculator, modem, TV, radio sau chiar cabine, barci si case de vacanta unde nu aveti acces la reteaua de electricitate.

Generatorul solar este foarte util deoarece economisiti multi bani pe care de obicei ii dadeati pe factura de curent. In continuare va voi arata cum sa construiti unul la dumeavoastra acasa.

1. Puteti cumpara sau sa construiti ( in viitoarele articole va voi arata cum) un mic panou solar. Cu doar 100$ acesta se gaseste de cumparat pe situl Earthtech. Daca nu gasiti un panou solar de 16 volti, merge si unul de 12 volti.

2. In continuare trebe sa va cumparati o baterie. Va recomand baterii reincarcabile de la aceste companii "verzi" : Greenbatteries Store si Batteries.com. Bateria trebuie sa aibe 12 volti ( poate sa fie ori cu gel ori acida). Aveti nevoie de o baterie cu ciclu complet pentru o utilizare continua. Pretul acesteia este intre 50-60$.

3. Faceti rost de o cutie in care sa puneti bateria. (aceasta este utila deoarece acopera terminalele expuse in cazul in care aveti copii.) Apoi cumparati un voltmetru de 12 volti. Nu costa mai mult de 25$.


4. Cumparati un adaptor triplu (acela care se foloseste la masini). Pretul acestui este in jur de 10$. Dati gaura cu un burghiu si prindeti aparatul de masura si adaptorul de cutia bateriei.

5. Utilizati sarma izolata pentru a conecta aparatul de masura la bornele bateriei. Prima data conectati polul negativ (-). La fel conectati adaptorul si panoul solar la baterie.

6. Acum inchideti capacul cutiei si puneti panoul solar la soare. Incarcarea unei baterii goale va dura aproximativ 5-6 ore iar 1-3 ore a unei baterii cu ceva curent in ea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu