About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

marți, 9 februarie 2010

Un Nokia Modificat care Functioneaza cu Coca-Cola

Un cercetator Chinez, pe nume Daizi Zheng a descoperit o noua sursa de energie pentru telefoane: Coca-Cola. Acesta a modificat recent un telefon mobil de tip Nokia, facandu-l sa sa fie alimentat de acest suc, sau orice alt tip de solutie cu zahar.

Potrivit lui Zheng, spre deosebire de un telefon obisnuit care utilizeaza o baterie litiu-ion, acest Nokia modificat poate functiona la o singura incarcare de 3 sau 4 ori mai mult, avand posibilitatea sa fie complet biodegradabil. Inventatorul a precizat ca acest telefon alimentat de zahar ar putea genera mai multa energie "prietenoasa cu mediul" decat daca ar fi alimentat cu baterii litiu-ion.

Bateria "bio" al acestui telefon actioneaza ca o celula de combustibil, folosind enzime pentru a produce energie electrica din carbohidrati. Cand acumulatorul este gol, el mai poate functiona cateva ore bune, putand fi golit si reumplut cu Cola. Pana acuma, Nokia nu a precizat nimica despre includerea acestui proiect in viitoarele produse, acest telefon fiind doar un concept realizat pentru companie.


1 comentarii:

cristi spunea...

Super tare articolul!

Trimiteți un comentariu