About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

luni, 8 februarie 2010

Cum sa Protejezi Parchetul de Zgarieturi

Tocmai ati montat in casa un nou parchet, iar in baie si bucatarie ati pus gresie? Cum faceti insa sa le pastrati fara a le deteriora suprafata cu picioarele scaunelor sau altor piese de mibilier? Daca aceste sun prevazute din fabricatie cu un fel de tampoane din plastic sau cauciuc, lucrurile sunt rezolvate. Cum faceti insa cand acestea nu exista?

In comert se gasesc anumite produse speciale, de tipul unor bureti autoadezivi special fabricati pentru a se lipi usor pe suprafetele din lemn sau plastic. Acestia pot avea diverse forme si dimensiuni, pentru a se potrivi cat mai bine tipului respectiv de mobilier. Daca nu aveti la dispozitie aceste produse, le puteti confectiona chiar dvs.

Aveti devoie de:

  • o bucata de pasla groasa
  • un foarfece bine ascutit
  • un tub de silicon sau prenadez
  • un burete usor abraziv sau o carpa curata
Montaj

Decupati din bucata de pasla bucatele de dimensiunea piciorului scaunului. Unu sau doi milimetri in plus sunt recomandati pentru a ascunde buretelul, facandu-l practic invizibil. Puteti sa decupati inclusiv forme pe rotund pentru scaune care au picioare dreptunghiulare. Important este sa nu decupati materialul de dimensiuni foarte mici in raport cu suprafata capatului piciorului, deoarece diferenta de nivel poate dezechilibra scaunul.

Dupa ce ati confectionat toate bucatelele de pasla necesare pentru un scaun, incepeti lipirea acestora cu silicon sau prenadez. Intoarceti scaunul cu picioarele in sus, aplicati silicon pe capetele picioarelor si presati bucata de pasla pentru cateva momente pentru a o fixa. Asezati scaunul in pozitia normala si evitati manevrarea lui 10-12 minute, timp suficient pentru ca siliconul sa se intareasca. Daca aplicati prenadez, trebuie sa asteptati mai mult silicon decat este necesar, surplusul se indeparteaza imediat, cu un burete umed. Se recomanda folosirea paslei, deoarece aceasta este un material rezistent, care nu zgarie parchetul sau gresia. Mobilierul astfel echipat este mai usor de manevrat pe aceste suprafete.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu