About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

marți, 9 februarie 2010

Cum sa Construiesti o Turbina Eoliana Verticala

Principiu de functionare a unei turbini eoliene verticale este acelasi ca si cel al turbinelor eoliene gigantice, dar aceste sunt mult mai usor de cosntruit si mai putin costisitoare. Iata o scurta descriere a modului de funcţionare a unei turbine verticale si instructiunile de fabricatie.

Alternatorul unei turbini eoliene verticale are 2 rotoare care masoara 12 inci iar fiecare rotor are 12 discuri din magneti neodim care masoare 1.47 inci in diametru si 6 inci grosime. Intre cele 2 rotoare este un stator format din 9 bobine. Bobinele sunt aranjate in asa fel incat sa produca 3 faze. Fiecare faza are trei bobine legate in serie. Mai sunt trei punti resresoare, una pentru fiecare faza.

Statorul se face prin punerea bobinelor intre 2 rasini epoxidice armate cu fibra de sticla, de tipul celor utilizate la fabricarea plăcilor de circuite imprimate.

Am gasit un blog unde niste ingineri din America au construit o astfel de turbina. Eu au zis ca turbina lor a generat 70W. Dupa parerea mea este destul de bine, tinand cont ca nu mai ai treaba cu platirea facturii de curent. Daca locuiesti la munte, sau in intr-o regiune unde bate vantul, aceasta turbina poate incarca 12 baterii de masina care ti-ar putea alimenta casa. In timpul noptii acestea acumuleaza energie prin intermediu turbinei eoliene. Singurul consumator permanet ar fi frigiderul. Intrati aici pentru a afla mai multe detalii depsre construirea unei turbini eoliene verticale..

1 comentarii:

cristi spunea...

e super tare ideea si cred ca si usor de construit. Designul e naspa dar na...nu trebuie sa arate bine daca functioneaza si isi face treaba...

Trimiteți un comentariu