About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

luni, 8 februarie 2010

Cum sa Construiesti o Fantana Arteziana de Apartament

Construcria unei fantani arteziene de apartament se poate realiza intr-un rimp foarte scurt, curat si cu costuri reduse. Mai specificam ca, pornind de la ideea prezentata, exista o multitudine de solutii in punerea ei in opera, prin folosirea a diferite materiale si metode de a le combina. Cea mai simpla metoda este constructia cu ajutorul a 3 ghivece de flori din ceramica si farfuriile lor. Acestea au trei dimensiuni diferite, astfel incat montajul final sa se transpuna intr-o constructie piramidala. De asemenea este necesara o pompa de apa de mici dimensiuni.
Etapele de lucru:

  1. Ghivecele si farfuriile din ceramica se gauresc, mai putin farduria ghiveciului mare, care reprezinta baza constructiei, si bazinul in care se acumuleaza apa si se monteaza pompa. Pentru gaurire se foloseste un burghiu cu pastila vidia, la viteza mica. Daca se foloseste o viteza mare de rotatie a burghiului sau percutia, exista riscul ca vasul sa se sparga.
  2. Dupa realizarea orificiilor, ghiveciul mare se aseaza cu gura in jos in farfuria corespunzatoare negaurita. In interiorul acestuia se amplaseaza pompa de apa, iar deasupra se aseaza farfuria mijlocie impreuna cu ghiveciul aferent, montat tot cu gura in jos. In varful constructiei se amplaseaza farfuria si ghiveciul mic dupa acelasi model.
  3. Furtunul pompei de apa se trage prin orificiile vaselor pana in varf, fiind scos la suprafata prin orificiul ghiveciului mic.
  4. In farfurii se pot pune diferite tipuri de pietre sau bucati ceramice, pentru a estetiza fantana.
  5. Inainte de punerea in functiune, in farfurii se toarna apa, iar pompa se conecteaza la o sursa de curent.

1 comentarii:

Ornament SRL spunea...

Cred ca trebuie mentionat ca furtunul care urca din pompa ,amplasata in farfuria cea mai de jos, trebuie izolat cu silicon prin fiecare picior si vas pana la cel mai mic din varf.Nefacand acest lucru veti avea surpriza ca dupa ce dati dumul la pompa apa sa se prelinga prin interiorul fantanii si nu prin exterior asa cum ne dorim. De asemenea trebuie tinut cont de inaltimea fantanii atunci cand alegem sa cumparam pompa. Din experienta mentionam ca atunci cand pe ambalajul pompei scrie de ex. ca pompa ridica apa la H max = 1,5 m debitul va fi intotdeauna 0 (zero) si de aceea daca vreti sa ridicati apa la 1,5m trebuie sa luati o pompa pe care inaltimea maxima e de 1,8 chiar 2 m in functie de cat debit avem nevoie la fantana noastra.

Trimiteți un comentariu