About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

joi, 11 februarie 2010

Un nou Material care Transforma Caroseria Masinii in Baterie

Masinile electrice si hibride din ziua de astazi au nevoie de pachete cu baterii grele pentru a genera energie necesara motoarelor, scazand astfel eficienta vehiculului. Cercetatorii de la Colegiul Imperial din Londra sunt pe cale de a realiza materiale capabile sa genereze si sa stocheze curentul electric, la fel cum o fac si bateriile obisnuite. Aceste materiale vor face parte deasemenea din caroseria masinii.

Proiectul la care lucreaza acesti cercetatori a fost sustinut de catre Uniunea Europeana, ridicandu-se la o suma de 3.4 milioane de dolari. In realizarea acestui proiect este implicata si compania Volvo. Materialul prototip este compus din fibre de carbon si rasini polimerizate, facandu-l astfel puternic si capabil sa genereze cantitati mari de energie, mult mai repede decat bateriile conventionale.

Cercetatorii lucreaza acum pentru a dezvolta compusul, in scopul de a stoca mai multa energie, care poate fi realizata prin cresterea nanotuburilor de carbon pe suprafata fibrelor de cabon, care va mari astfel suprafata de stocare. In plus, daca aceasta tehnologie va fi un succes pentru masini, ea va putea fi utilizata prin implementarea acestui nou material in carcasele leptopurilor si al telefoanelor mobile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu