About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

sâmbătă, 17 iulie 2010

Ce este o casă ecologica?



Ce este o casă eco?
După cum știm termenii "clădire verde" şi de "design ecologic" sunt în curs de dezvoltare și încă se mai fac experimente in acest domeniu.

O să vă prezint părerea mea despre ce înseamnă o casă ecologică: O casa ecologica este construită în așa fel încât nu degradează mediul înconjurător ci este modelată în așa fel încât este capabilă să creeze un ecosistem. Ca un ecosistem, o casa ecologica se axazează pe conservarea resurselor (energie, apă, alimente şi materiale). Se produce, de asemenea, resurse, sau cel puţin se adună şi stochează. "Extra" resursele sunt distribuite înapoi în mediu mai mare pentru a susţine viaţa în altă parte.

Într-un ecosistem, şi într-o casă ecologică ideală, nu există nici un deşeu, deoarece fluxul de resurse este circulară. Cum ar fi casele, ecosistemele ce folosesc importul de energie - mai ales energia solară, în cazul lor. Spre deosebire de case standard, ecosistemele stocheză energia lor şi o reutilizează.

Cum poate o casă imita natura şi închide o buclă? Compostul, resturi de hrană le putem utiliza pentru o grădină. Apa menajera o putem filtra natural ( o să scriu într-un alt articol despre asta) și reutiliza.


Posibilităţi pentru crearea de bucle interconectate închise sunt infinite:

- Utilizarea substanţelor nutritive din curte, aveţi posibilitatea să crească profitabil de produse variind de la lemn de esenţă tare, bambus şi plante aromatice pentru peşti exotici.

- Casa ta poate produce mai multă energie electrică decât utilizează familia ta iar restul poate fi folosit pentru încălzirea unei sere pentru a obţine produse alimentare în timpul iernii.

Natura însăşi este cel mai bun ghid pentru a proiecta şi locuiîn casa ta ecologică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu