About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

miercuri, 28 iulie 2010

Researchers to Develop Graphene Organic Photovoltaic Sheets to Collect Solar Energy

A team of scientists at the University of South California’s Viterbi School of Engineering find a new way to collect solar energy by creating new graphene organic photovoltaic sheets. The process involved in producing these sheets is both cost effective and very easy.

The working principle of this method is simple. It involves mixing of hydrogen and methane gases to produce graphene deposits on a nickel plate. Then, a thermo plastic layer is attached to collect graphene whereas nickel is dissolved in an acid bath. The highly transparent and conductive graphene is attached to a flexible polymer sheet, which is layered into an OPV cell.

According to the researchers, the OPV sheets are flexible, cost effective and light weight, having the possibility to be used in many applications, including at home.

Unlike silicon cells which produce 14 watts watts of electricity the new graphene organic photovoltaic sheets are able to generate only 1.3 watts of energy from 1000 watts of solar power directed on a square meter of space.
»»  read more

Aerogenerator - 10MW Wind Turbine to Produce More Power

Companies around the world are thinking every day how to create new green technologies. Engineers from Britain, US and Norway have come up with a new design of the world’s biggest offshore wind turbine. They planning to build 10MW offshore machines that could be able to power anything.

This giant wind turbines mimics a spinning sycamore leaf and are inspired by floating oil platform technology. Called the “Aerogenerator”, the turbine would stand nearly 600ft high above the waves and would stretch nearly 275m from blade tip to tip. According to the company, every offshore turbine should be able to produce enough energy for about 5,000-10,000 homes.

The wind turbines are expected to be complete by the end of 2013. These project will have a great impact on the global energy market.

[Source: Ecofriend]
»»  read more

sâmbătă, 17 iulie 2010

Ce este o casă ecologica?



Ce este o casă eco?
După cum știm termenii "clădire verde" şi de "design ecologic" sunt în curs de dezvoltare și încă se mai fac experimente in acest domeniu.

O să vă prezint părerea mea despre ce înseamnă o casă ecologică: O casa ecologica este construită în așa fel încât nu degradează mediul înconjurător ci este modelată în așa fel încât este capabilă să creeze un ecosistem. Ca un ecosistem, o casa ecologica se axazează pe conservarea resurselor (energie, apă, alimente şi materiale). Se produce, de asemenea, resurse, sau cel puţin se adună şi stochează. "Extra" resursele sunt distribuite înapoi în mediu mai mare pentru a susţine viaţa în altă parte.

Într-un ecosistem, şi într-o casă ecologică ideală, nu există nici un deşeu, deoarece fluxul de resurse este circulară. Cum ar fi casele, ecosistemele ce folosesc importul de energie - mai ales energia solară, în cazul lor. Spre deosebire de case standard, ecosistemele stocheză energia lor şi o reutilizează.

Cum poate o casă imita natura şi închide o buclă? Compostul, resturi de hrană le putem utiliza pentru o grădină. Apa menajera o putem filtra natural ( o să scriu într-un alt articol despre asta) și reutiliza.


Posibilităţi pentru crearea de bucle interconectate închise sunt infinite:

- Utilizarea substanţelor nutritive din curte, aveţi posibilitatea să crească profitabil de produse variind de la lemn de esenţă tare, bambus şi plante aromatice pentru peşti exotici.

- Casa ta poate produce mai multă energie electrică decât utilizează familia ta iar restul poate fi folosit pentru încălzirea unei sere pentru a obţine produse alimentare în timpul iernii.

Natura însăşi este cel mai bun ghid pentru a proiecta şi locuiîn casa ta ecologică.
»»  read more

Toyota și Tesla plănuiesc noul RAV4 Electric


Toyota si Tesla Motors planifică acum o versiune electrica a RAV4.

Scopul este de a aduce vehiculelor electrice pe piaţa din SUA în 2012 cu prototipuri de a combina tradiţionale Toyota RAV4 cu un model de propulsie electrice Tesla. Tesla speră să producă şi să livreze o flotă de prototipuri la Toyota pentru evaluare în acest an cu primul curs de testare deja.
Proiectul RAV4 electrice a venit după aproximativ Tesla si Toyota a anuntat intentia lor de a coopera cu privire la dezvoltarea de vehicule electrice. Un nou model electric de RAV4 ar reprezenta o versiune din a doua generaţie de vehicule electrice. Între 1998 - 2003 Toyota a închiriat sau vândut 1485 de vehicule electrice din prima generaţie RAV4 vehicule pentru clienţii flotei şi clienţii privaţi din California.
În acel moment, aceste vehicule au fost alimentat de la un 288V, 26kWh acumulator NiMH cu o gama de aproximativ 80 mile.
»»  read more

vineri, 9 iulie 2010

A recicla sau nu














Corpul uman produce ceva ce nu ne trebuie dar care poate fi transformat în ceva ce ne trebuie! Cred că știți despre ce vorbesc.
O companie din India, Sintex Industries, a găsit profit in "deșeurile umane", resturi animale, deșeurile menajere și anume a construit un "biogas digester" ce transformă resturile mai sus menționate în biogaz care e folosit pentru gătit și pentru a genera electricitate, rezolvând astfel 2 probleme majore ale Indiei, energia și sănătatea.
Tancul septic folosește o bacterie pentru a descompune deșeurile, proces în care bacteria emite gaze, în principal metan și în loc să fie ventilate, aceste gaze sunt comprimate în butelii.
1 metru cub de deșeuri transformat în gaz este de ajuns pentru o familie de 4 persoane ca să il folosească pentru a găti intr-o zi.
Acest model de tanc septic costa 425 de dolari americani și iși amortizează investiția în mai puțin de 2 ani.

via
»»  read more

Cel mai mare câmp eolian din Africa

Yamsmina Benkhadra, ministrul Energiei si Mineritului din Maroc a declarat că acest câmp eolian face parte dintr-un proiect global estimat la 3 miliarde de dolari americani.
Acest câmp eolian este o investiție de 250 milioane de euro și a fost susținut cu 80 milioane de euro de către Banca Europeană și cu 150 milioane de euro de către băncile germane și spaniole. Câmpul eolian are 165 de turbine eoliene capabile să producă 140 de Megawatt și este situat in Melloussa, la 34 de kilometri de Tangiers, în nordul Marocului.
Acest proiect va asigura 42% din producția de energie regenerabilă a Marocului și va fi terminat in 2020. La momentul actual zona în care va fi amplasat câmpul eolian produce deja 280 de megawatti cu ajutorul turbinelor eoliene.
Energia produsă va scădea consumul de petrol cu 126,000 de tone metrice pe an și va reduce emisiile de Co2 considerabil.

surse: 1 , 2
»»  read more