About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

vineri, 4 iunie 2010

Zmei care Capteaza Energie

Makani Power, o companie din California care este specializata in domeniul energiei eoliene, vrea sa construiasca zmei capabili sa capteze 1MW de electricitate. Potrivit companiei, acesti zmei vor avea aripi uriase pentru a putea zbura la altitudini mari, astfel vor fi capabili sa capteze mult mai multa energie deacat turbinele eoliene conventionale.

Deoarece turbinele eoliene conventionale sunt limitate in inaltime, ele nu sunt capabile sa atinga curentii de aer de mare viteza disponibili la altitudini mai mari. De asemenea, acestia pot fi utilizati pentru a produce un nivel ridicat de energie cinetica.

Makani declara caci curenti de inalta altitudine ofera cel mai inalt nivel de energie pe metru patrat. Aceasta companie crede ca la nivel global stocarea unei mici parti din energia eoliana de mare altitudine ar fi suficienta pentru a alimenta intreaga planeta. Acesti zmei pot capta energie eoliana din curentii de aer aflati la 600 m altitudine. Fiind inaltati cu ajutorul unor "roboti", zmeii pot sta in aer lungi perioade de timp. Compania spera sa inalte primul sau zmeu de 1MW in aproximativ 18 luni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu