About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

duminică, 6 iunie 2010

Doua Moduri Ecologice de a Genera Hidrogen din Apa

Hidrogenul este unul dintre cele mai abundente elemente din univers, iar din aceasta cauza oamenii de stiinta si cercetatorii considera ca acesta ar putea fi noul combustibil curat al viitorului. Cu toate acestea combustibilul pe baza de hidrogen nu se produce in mod natural pe Pamant si astfel nu este o sursa de energie dar este un purtator de enrgie.

In prezent, acesta este de multe ori realizat din metan sau alti combustibili fosili, care fac ca generarea hidrogenului sa nu fie chiar asa curata. O modalitate mult mai buna este de genera hidrogenul din apa folosind electroliza in prezenta unuia sau mai multi catalizatori. Iata 2 moduri care pot fi utilizate pentru produce hidrogen curat:

1. Hidrogen produs din apa folosind lumina soarelui

Cercetatorii de la Universitatea East Anglia au raportat un progres in ceea ce priveste generarea hidrogenului din apa, cu ajutorul unui nou sistem care atinge o eficienta de 60% pentru un proces in care hidrogenul este produs din apa prin intermediul unor fotoni care activeaza un electrod special conceput. Aceasta tehnologie se bazeaza pe folosirea unui nanofotocatod, care este un electrod de aur acoperit cu nanofascicule de fosfat de indiu.

2. Folosirea unei bacterii pentru a genera hidrogen din apa


O echipa de cercetatori de la MIT, au realizat un procedeu de a reproduce procesul natural de fotosinteza al plantelor, prin intermediul bacteriei M13 care poate descompune apa in moleculele sale constitutive (oxigen si hidrogen) folosind energia solara din abundenta. Echipa spera ca procesul sa poata fi utilizat in continuare pentru a creea hidrogen eficient din apa, care mai tarziu sa poata fi utilizar pentru a produce electricitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu