About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

marți, 8 iunie 2010

7 Lucruri pe care le Poti Repara in Loc sa le Inlocuiesti

Stim cu totii de terapia prin cumparaturi dar oare e cea mai buna terapie? Nu cumva te simti mai bine cand repari ceva cu mana ta??

In acest articol va voi prezenta 7 lucruri pe care le poti repara in loc sa cumperi altele noi.

Papucii

pana nu demult mai toti mergeam la cizmar sa ne reparam incaltamintea. Acum insa cu toate chinezariile astea ieftine ce sunt pe piata e mai simplu sa mergi sa iti cumperi o pereche de papuci noi in loc sa ii repari. Dar nu e asa...mai prin toate orasele de la noi din tara vei gasi pe cineva foarte priceput in reparatul papucilor ( tineti minte, am avut presendinte cizmar :) ) si care va face o treaba mai mult decat buna ( in cazul meu sa rupt tot inafara de reparatie).

Haine

Aceleasi chestii ca mai sus... in tara asta frumoasa a noastra putem gasi femei super pricepute in reparatii. De fapt nici nu trebuie sa cauti prea departe, avem mame si bunici super care vor face o reparatie profesionala doar cu un ac si ata!

Accesorii

Toate accesoriile pot fi reparate! Poti sa faci chestia asta cu mana ta sau poti cere asta unui prieten. Daca vrei o lucrare profesionista mergi la un meserias!

Mobilier

Mobila "stricata" se poate repara cu niste clei sau cuie! De asemenea poti recicla mobilierul si dintr-un dulap, de exemplu, poti face o noptiera sau ce-ti trece prin cap, trebuie sa iti lasi imaginatia libera! Deasemenea iti poti chema prietenii sa te ajute, la sfarsit ve-ti avea unu motiv important de a bea o bere rece admirandu-va munca!

Aparatura electrocasnica

Aici treaba devine mai complicata, dar daca tineti aparatura in conditii bune, o mai curatati din cand in cand cred ca ve-ti reusi sa tineti problemele departe! Deasemenea e bine sa mai schimbati din cand in cand filtrele sau curelele la aspirator, nu folositi electrocasnicele peste limita lor de functionare! Unele electrocasnice cer putina vopsea, putina atentie si aceste lucruri le poate face orice. Cand totusi se strica ceva nu va grabiti sa reparati daca nu ati mai facut acest lucru, intrebati un prieten iar daca vedeti ca este nevoie de vreo piesa, nu aruncati aparatul, mergeti prin piata poate gasiti un aparat similar second hand la pret de nimic si asa ve-ti rezolva problema! In cazul frigiderelor cel mai bine e sa faceti un upgrade, un frigider nou va consuma mai putin curent si e o investitie buna pe termen lung!

Electronice

Uneori exista o reparatie minora pentru un defect complicat! Poate ai nevoie de o telecomanda noua, un cablu nou, poate ai nevoie sa deschizi mausul/tastatura/unitatea si sa le cureti de praf.

Nu trebuie sa cumperi ceva nou ar trebui sa incercati sa le reparati!


Valize

O valiza indura multe la viata ei prin gari, aeroporturi si statii de autobuz! Rotile se pot inlocui, rupturile se pot coase! Daca nu se poate si nu se poate si trebuie schimbata inainte de a face acest lucru verificati saitul producatorului poate are vreun plan de reciclare si cu aceasta ocazie ve-ti recupera din valoarea valizei!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu