About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

vineri, 12 februarie 2010

Noile Celule Solare Transparente pot fi Pulverizate pe Orice Suprafata de Sticla

Cercetatorii de la compania New Energy Technologies au creat recent celule solare transparente care pot fi pulverizate pe orice tip de sticla. Ei au reusit cu succes sa elimene toate metalele din celula solara si sa le inlocuiasca cu niste materiale trasnparente "prietenoase cu mediul".

Celule solare obisnuite sunt in mare parte realizate din plachete de siliciu si dintr-un material fragil si costisitor. Noul film subtire de cost scazut necesita atat o productie la temperatura inalta cat si un mediu vidat, tehnici care in comparatie cu o solute de pulverizare sunt mai lente. Putem spune ca aceste celule solare sunt cele mai mici din lume (au o dimensiune mai mica decat un bob de orez).

Ceea ce este uimitor la aceste celule solare transparente, este faptul că acestea genereaza electricitate nu numai din lumina solara cin din lumina artificiala, cum ar fi iluminatul fluorescent. In America peste 5 milioane de cladiri comerciale si 80 de milioane de case ar putea folosi aceste celule solare transparente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu