About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Cum sa Imbunatatiti Aspectul Bucatariei cu Cheltuieli Minime

Chiar daca nu beneficiati de un buget important pentru a va transforma radical bucataria, micile schimbari vor face diferenta, imbunatatindu-i aspectul. Iata cateva idei simplu de pus in practica si a caror realizare nu va va costa o avere.

1. Blatul de lucru

Cea mai vizibila parte a bucatariei o constituie blatul de lucru, motiv pentru care se recomanda sa-i acordati o atentie sporita. Daca este vechi si plin de zgarieturi de cutit, inlocuiti-l cu unul nou. Acesta va avea un impact imediat asupra felului in care arata bucataria. Daca blaturile de granit sau piatra sunt prea scumpe pentru buzunarul dumneavoastra, orientati-va spre blaturile din PAL melaminat.
Acestea se gasesc intr-o gama variata de decoruri - mozaic, granit, stejar, fag, onyx verde, etc., fiind disponibile in marile magazine cu produse pentru casa. Operatiunea este migaloasa, insa cu putina rabdare veti reusi s-o duceti la bun sfarsit.


2. Feroneria

Daca nu puteti inlocui dulapurile de bucatarie, le puteti da macar o noua fata, schimbandu-le feroneria. La magazinele specializate gasiti diverse modele de manere pentru usile de dulap sau pentru sertare. Veti alege cu siguranta modelul potrivit, fie ca este vorba despre un decor ultramodern sau de unul clasic. Schimbati, de asemenea, balamalele stricate, astfel incat usile dulapurilor sa se inchida corect, sau strangeti suruburile celor existente.


3. Iluminatul

In loc sa schimbati vechile intrerupatoare, inlocuiti-le cu un variator de lumina care ofera, prin simpla rotire a butonului, o cu totul alta atmosfera, modificand aspectul si functionalitatea camerei. Daca doriti sa beneficiati de o lumina puternica, necesara desfasurarii unor activitati precise, nu trebuie decat sa reglati la maximum butonul variatorului. In schimb, daca luati masa sau pur si simplu va place sa stati la o cafea in bucatarie cu prietenii, puteti beneficia de o atmosfera mult mai placuta, diminuand usor lumina. Astfel de variatoare se gasesc pe piata la preturi rezonabile. Unele modele pot fi actionate de la distanta prin telecomanda TV sau orice alta telecomanda.


4. Zugraveala

Nimic nu schimba mai mult aspectul unei camere decat o mana proaspata de vopsea. Acest lucru e mai evident daca in bucatarie exista dulapuri de culoare inchisa. Dand peretilor o culoare mai deschisa, dulapurile, blatul de lucru, feroneria... vor iesi mai mult in evidenta.

5. Podeaua

Descotorositi-va de vechiul linoleu galben sau verzui. Aveti la indemana cateva alternative ieftine de placare a podelei. Gresia este cea mai indicata- are un aspect placut si se intretine usor. Puteti insa apela si la parchet laminat, tot mai utilizat chiar si in bucatarie, daca aceasta este integrata in living. Cu siguranta, nu veti avea nevoie de un buget prea mare, mai ales daca va incumetati sa placati chiar dumneavoastra podeaua.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu